Група от ядосани английски футболни съпруги заподозряха Ребека Варди, че е давала информация на таблоидите и по време на Световното първенство в Русия.

Една конкретна снимка най-много ги усъмнила. Тя била направена в Санкт Петербург, в навечерието на първия мач на Англия срещу Белгия. Част от футболните половинки, които са били на Мондиала, смятат, че Ребека Варди е давала информация на фотографи, които да ги причакват, за да може да пълни собствения си профил.

„Някои от момичетата се почувстваха некомфортно. Те не искаха да влизат в светлината на прожекторите в Русия. Самите те смятаха, че най-добрият начин да подкрепят футболистите е като останат сдържани”, коментира източник на „Сън”.

Ребека Варди, половинка на Джейми Варди, и осем от останалите футболни половинки трябвало да позират пред обективите, пристигайки в ресторант, причакани от фотограф. По-късно съпругата на Джейми Варди пуснала въпросната снимка в социалните мрежи. Някои от дамите на снимката били изключително ядосани от случилото се, а след „разследването и обвиненията” на Колийн Рууни и останалите започнали да се съмняват в действията на Ребека Варди.

Половинката на Уейн Рууни обвини своята колежка публично, че именно тя е издавала историите от затворения ѝ профил в Инстаграм на таблоида „Сън”. Г-жа Варди отрече твърденията.