Френският национален вратар Уго Лорис почти сигурно ще напусне Тотнъм през лятото, убедени са медиите в неговата родина.

Според тях основната причина за решението на стража се крие във факта, че за втора поредна година „шпорите“ няма да успеят да се преборят за място в топ 4 и съответно Шампионската лига. 27-годишният футболист пристигна на „Уайт Харт Лейн“ през 2012 година, а въпреки огромната сума, хвърлена за селекция преди началото на кампанията, клубът се намира на един мач от това да загуби и математически шанс за попадане сред първите четири тима.

Самият Лорис наскоро изрази недоволството си от резултатите на Тотнъм през сезона, които включваха шокиращи като разлика загуби от Манчестър Сити, Ливърпул и Челси. „Допуснахме много лоши поражения. През този сезон на моменти имах чувството, че сме се предали. Не можем да си позволим такова поведение. Трябва да показваме повече характер“, категоричен бе Лорис.

Пари Сен Жермен изглежда най-вероятната дестинация пред бившия ас на Олимпик Лион. Парижани не биха имали нищо против от повече конкуренция на вратарския пост, където Салваторе Сиригу е безалтернативен титуляр.