Ливърпул победи лидера Лестър с 1:0 в един от най-интересните сблъсъци на Боксинг дей в Англия. Тимът на Юрген Клоп се завърна на победния път след три поредни двубоя без победа. Голът за "червените" на "Анфийлд" реализира Кристиан Бентеке, а в продължението на срещата белгиецът направи уникален пропуск на празна врата, който със сигурност ще попадне в най-забележителните моменти от сезона. Любопитен момент обаче е, че Бентеке бе в откровена засада, която не бе маркирана от реферите.

След двубоя на "Анфийлд" Бентеке призова за повече търпение към него и отбора. Мениджърът на тима Юрген Клоп логично стана доволен от успеха на своя тим.

Стоук Сити победи с 2:0 Манчестър Юнайтед в първи мач от програмата на Висшата лига на Боксинг дей. „Грънчарите“ наказаха своите гости с две попадения на Боян Къркич и Марко Арнаутович през първата част. 

Мениджърът на "червените дяволи" Луис ван Гаал взе странно решение и остави на пейката лидерът на тима Уейн Рууни, а в същото време гласува доверие на Андер Ерера. Бъдещето на холандския специалист е поставено на карта, като според медиите в Англия, резултатът от днешния сблъсък може да се окаже решаващ за уволнението му. Манчестър Юнайтед няма победа в последните си седем двубоя във всички турнири. 

Стоук Сити

източник: Gulliver/GettyImages

Юнайтед допуска четвърта поредна загуба за първи път от 55 години насам.

След загубата на Юнайтед, Луис ван Гаал заяви, че играчите му "не смеят да играят футбол".

В същото време отборът на Челси, под ръководството на новия си мениджър Гуус Хидинк, отново се препъна на "Стамфорд Бридж". Домакините стигнаха само до равенство 2:2 срещу намиращия се отлична форма тим на Уотфорд. След двубоя мениджърът на "сините" коментира пред медиите, че равенството е справедлив резултат, Челси пропусна дузпа в края на двубоя и пропусна да спечели 3-те точки.

Манчестър Сити записа изразителен успех с 4:1 над Съндърланд, а Вилфрд Бони, който реализира единия от головете, пропусна и дузпа. Неприятната новина за "гражданите" беше контузията на Венсан Компани

На свой ред, Евертън постигна минимален успех с 1:0 при гостуването си на Нюкасъл. Единственият гол в срещата бе дело на Том Клевърли, който бе точен секунди преди последния съдийски сигнал - в 93-ата минута.  

Арсенал не успя да излезе на върха в класирането, след като записа поражение с 0:4 от Саутхемптън в последния мач от програмата на 18-я кръг. Възпитаниците на Арсен Венгер се представиха под очаванията, като не съумяха да се противопоставят на своя съперник.

Висша лига, 18 кръг

КР Стоук Сити – Манчестър Юнайтед 2:0

КР Борнемут – Кристъл Палас 0:0

КР Астън Вила – Уест Хем 1:1

КР Челси – Уотфорд 2:2

КР Ливърпул – Лестър 1:0

КР Манчестър Сити – Съндърланд 4:1

КР Суонси – УБА 1:0

КР Тотнъм – Норич 3:0

КР Нюкасъл – Евертън 0:1

КР Саутхемптън – Арсенал 4:0