Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп сподели след победата над Лестър с 1:0, че „лисиците“ не са успели да поставят под напрежение тимът му в нито един момент.

„Червените“ нанесоха едва втората загуба на Лестър от началото на сезона, която може да коства първото място на Клаудио Раниери и футболистите му.

„След четири мача, в които не успяхме да постигнем желания резултат, днес беше много важно да го направим. Всеки знае класата на Лестър и това, което трябваше да направим днес е да играем прост футбол. Първото полувреме бе наистина добро, но след това трябваше да променим нещата. Кристиан Бентеке не бе загрял и е трудно да влезеш в мача по този начин. Направихме гола, това бе една брилянтна ситуация, в която момчетата показаха класа. В крайна сметка не бяхме поставени под напрежение в нито един момент“, коментира Юрген Клоп.

От своя страна наставникът на Лестър Клаудио Раниери сподели след мача: „Започнахме да играем твърде късно. Ливърпул започна да упражнява натиск от самото начало и затова резултатът е заслужен. Опитахме се да покажем най-доброто от себе си, но през първото бяхме прекалено нервни, за да покажем нашия футбол. През второто полувреме стояхме много по-добре на терена.“