Франция и Англия излизат един срещу друг от 19 часа българско време в откриващия двубой от Група D на Европейските финали.

„Петлите“ са фаворит в потока, като под ръководството на Лоран Блан нямат загуба в 21 поредни мача. Целта им е да изтрият спомените от последното Световно първенство, когато начело на тима бе Раймон Доменек. Тогава французите завършиха на последното място в групата си, тимът се изложи още повече след бойкот на част от играчите по време на тренировка.

В същото време, „трите лъва“ бяха сполетени от редица контузии. Четирима футболисти отпаднаха от групата за Евро 2012, след като Рой Ходжсън вече я бе определил. Селекционерът сподели на пресконференцията преди мача все пак, че нови травми в лагера на тима няма. Големият отсъстващ за Англия е Уейн Рууни, който заради наказание пропуска първите две срещи от груповата фаза.

В последния двубой между двата тима – в групите на Евро 2004 Франция би Англия с 2:1, тогава Франк Лампард откри резултата в 38-та минута, а обратът дойде в продължението на срещата – в 91-та и 93-та минута точен бе Зинедин Зидан. И двамата няма да са на терена довечера.

Срещата ще се проведе на Донбас Арена, Донецк (Украйна), 19:00 часа българско време. Капацитетът на стадиона е 50 000 души. Главен рефер на мача е Никола Ризоли.

Късният мач от потока, от 21:45 часа, е между втория домакин на турнира Украйна и Швеция. Сблъсъкът ще се проведе на Олимпийския стадион в Киев.