Англия няма проблеми с контузени футболисти е отборът е напълно готов за дербито срещу Франция, заяви Рой Ходжсън. Селекционерът на Англия изрази своя респект спрямо своя колега Лоран Бланк, който води Франция. Двата тима ще се изправят един срещу друг в понеделник, в мач от Група D на Евро 2012.

"Това е тежко предизвикателство за нас. Срещаме отбор, който показа отлични изяви и в последните 21 мача няма загуба. На европейско и световно първенство моментната форма не е най-важното нещо. Уважаваме много французите, но сме уверени в собствените си сили. Нямаме никакви проблеми и излизаме само за победа. Това би бил един мечтан старт", коментира Ходжсън.

Останалите два съперника на Англия в груповата фаза на Евро 2012 са Швеция и Украйна.

Ходжсън ще може да използва защитниците Джон Тери и Ашли Коул в най-важния мач за англичаните от груповата фаза. В последните дни двамата бранители на Челси се възстановяваха от различни контузии.

„Имаме пълен респект спрямо Франция, но футболистите са съсредоточени върху своето представяне“, добави Рой Ходжсън.

Селекционерът на Англия изрази и притеснението си от по-високата температура в Донецк: „Горещината е фактор, който влияе на всички отбори, които играят в Украйна.“