Бордът на Висшата лига на Англия ще помоли мениджъра на Уулвърхемптън Мик Макарти да обясни защо „вълците” играха с дълбоките си резерви при снощното гостуване на Манчестър Юнайтед, загубено от гостите с 0:3.

Изявление на сайта на Висшата лига гласи: „Бордът на лигата написа писмо до отбора на Уулвърхемптън Уондърърс с молба от клуба да обяснят мотивите си за отслабения състав, с който излязоха при гостуването на Манчестър Юнайтед. Веднъж щом получи обясненията на клуба, бордът ще реши дали да предприеме някакви мерки или не”.

Отборът на Макарти, който среща своите съперници за оцеляване в лигата Бърнли в неделя, бе съставен от резервите на тима по време на снощната визита в Манчестър.

Макарти заяви за сайта на Уулвс: „Взех това решение, знаейки, че тези въпроси ще бъдат повдигнати, но най-важното е, че след мача снощи нямаме повече контузени играчи”.

Единствено вратарят Мартин Ханеман бе част от състава, който само преди няколко дни победи шокиращо Тотнъм на „Уайт Харт Лейн” с 1:0. Правило номер 20 на Висшата лига гласи, че клубовете трябва да използват най-силните си играчи във всеки един мач, но говорител на лигата заяви още снощи, че това условие е много релативно, защото много мениджъри правят ротации в съставите си през сезона.