Капитанът на българския национален отбор Димитър Бербатов за първи път от доста време изигра пълни 90 минути за своя Манчестър Юнайтед, който победи с класическото 3:0 Уулвърхемптън в мач от 17-тия кръг в английската Висша Лига.

Българинът остана на терена през целия мач, като остави добри впечатления с играта си, въпреки че не можа да се разпише във вратата на „вълците”. Берба участва в най-красивия момент в мача в 66-та минута, когато асистира за третия гол в мача, дело на Антонио Валенсия. Рекордьорът по голове за България получи топката по въздуха отдясно в наказателното поле, от където с ножичен удар прехвърли защитник на гостите и по перфектен начин намери еквадореца, който пък от въздуха с перфектно изпълнено воле не остави шансове на вратаря Ханеман и вкара в горния десен ъгъл на неговата врата, за да оформи крайното 3:0.

Преди това „червените дяволи” вкараха два гола, дело на Уейн Рууни и Неманя Видич. Първо, след половин час игра Рууни реализира дузпа, отсъдена за игра с ръка на Зубар в наказателното поле.

В 43-та минута пък Видич засече с глава центриране от корнер и въпреки намесата на Ханеман, топката попадна в неговата врата.

На „Стейдиъм ъф Лайт” Съндърланд загуби с 0:2 срещу устремилия се към Шампионската лига Астън Вила. Головете за тима от Бирмингам отбелязаха Емил Хески в 24-та минута и Джеймс Милнър в 61-та минута.

За Вила цял мач изигра капитанът на отбора Стилиян Петров, който отново бе на обичайното си високо ниво в центъра на терена.

Бирмингам победи Блекбърн с 2:1, а Болтън надигра Уест Хем с 3:1 в другите два мача, играни в Премиършип.

Във временното класиране Манчестър Юнайтед се изравни по точки с първия Челси, който обаче има мач по-малко. Астън Вила пък е трети с 5 точки зад лидерите.