Мениджърът на Тотнъм Андре Вилаш-Боаш е на път да увеличи напрежението между себе си и селекционера на Франция Дидие Дешан заради вратаря Уго Лорис. Националът, който е и капитан на страната си, отново ще изгледа мача срещу Рединг в неделя от резервната скамейка, а американецът Брад Фридъл ще запази титулярното си място.

Бившият страж на Олимпик Лион сподели разочарованието си от решенията на португалеца с Дешан преди старта на световните квалификации през миналата седмица. Това поставя „треньора“ на петлите в деликатна ситуация, защото още с идването си той заяви, че играчите, които не играят редовно в клубовете си, няма да бъдат викани за представителния тим.

Вилаш-Боаш обаче очевидно не иска да повтаря грешките си от Челси, когато влезе в конфликт с по-опитните играчи и гласуваше доверие на новите попълнения, което в крайна сметка доведе до уволнението му. Все пак бившият асистент на Жозе Моуриньо се опита да успокои атмосферата, като заяви, че е разговарял с 25-годишния Лорис и играчът приема решението му.

„Казах му всичко. Към този момент усещам, че Брад е по-постоянният“, заяви Вилаш-Боаш. „Говорихме си с Уго. Ние сме повече от доволни, че той е наш играч. Няма съмнения относно таланта или бъдещето му в клуба, но сега взехме решение да излезем с Брад срещу Рединг.“

„Лорис определено участва в конкуренцията за титулярното място – след мача с Рединг, защото вече ще е прекарал по-дълго време в отбора. Засега обаче Брад остава нашия първи избор. Ще бъде изключително нечестно спрямо него и представянето му да го извадя от позицията под рамката, без значение, че направихме един от най-добрите трансфери през лятото“, добави Вилаш-Боаш.