Селекционерът на френския национален отбор по футбол Дидие Дешан запазва спокойствие относно ситуацията с титулярния страж на „петлите“ Уго Лорис, който неочаквано разбра, че ще трябва да се бори за мястото си в Тотнъм.

„Шпорите“ броиха 15 милиона евро на Олимпик Лион за 25-годишния вратар, но той не успя да запише своя дебют срещу Норич Сити миналия уикенд. Французинът дори споделил на Дешан, че е недоволен от изказването на мениджъра си Андре Вилаш-Боаш, който поиска от него да измести опитния Брад Фридъл.

В петък Лорис бе титуляр за Франция в световната квалификация срещу Финландия, която завърши с минимален успех 1:0 за „петлите“. „Не се тревожа за Лорис“, сподели Дешан. „Това, което видях в петък, ме кара да бъда спокоен. “

„Той ще играе срещу Беларус в сряда. Очевидно той има лични проблеми, но талантът му е извън съмнение“, добави още бившият треньор на Олимпик Марсилия, като отказа да коментира дали ще бъде принуден да извади вратаря от състава си, ако той продължи да седи на скамейката в Тотнъм. „Изобщо не си задавам този въпрос. Няма да създавам проблем, преди той да се е случил, както вие, журналистите, обичате да правите. Нямам други притеснения. Надявам се нещата да се развият добре за него в Англия“, завърши Дешан.