Астън Вила е на път да осъществи сензацията на зимния трансферен прозорец във Висшата лига, като привлече нападателя на Съндърленд Дарън Бент. 26-годишният футболист вече е на прегледи на Вила Парк и е на крачка от преминаване в клуба от Бирмингам.

Според информациите, в неделя след мача между Съндърленд и Нюкасъл от ръководството на черните котки са уведомили Бент, че на Стейдиъм ъф Лайт са приели офертата за неговата продажба в размер 24 милиона паунда (18 млн. плюс възможни бонуси).

Ако сделката се осъществи, трансферът ще бъде рекорден за Астън Вила. Клубът от Бирмингам през уикенда си осигури услугите и на камерунския национал Жан Макун срещу 6 милиона паунда, но за интереса на Жерар Улие към този играч се знаеше отдавна, докато предстоящото подписване с Бент е съвсем неочаквано.

Трансферът може да се приеме и като ясен сигнал, че собственикът на Вила Ранди Лърнър продължава да оказва пълна подкрепа на френския специалист.

Преминаването на Бент може да има последствия и за Съндърленд, който има амбиция да играе в евротурнирите през следващия сезон, а загубата на нападателя може да се окаже сериозен удар върху това.

Без съмнение, ръцете на Стив Брус са били вързани и решението за трансфера на нападателя е било взето от двамата американски собственици на клубовете - Елис Шорт и Ранди Лърнър.

Очаква се трансферът на Дарън Бент, преминал в Съндърланд за 10 милиона паунда от Тотнъм през 2009 година, да бъде официално оформен до 24 часа.