Шалке победи с 2:0 като гост Арсенал и оглави класирането в Група B на Шампионската лига.

Това бе първа загуба за точпиите у дома в груповата фаза на ШЛ от септември 2003 година, когато тимът на Арсен Венгер падна с 0:3 от Интер на стария си стадион Хайбъри.

Двубоят между Арсенал и Шалке на Емирейтс Стейдиъм вървеше към нулево равенство до 76-ата минута, когато гостите от Гелзенкирхен притиснаха домакините в тяхното поле и след продължителна атака Ибрахим Афелай с глава успя да изведе холандския си сънародник Клаас-Ян Хунтелаар сам срещу вратаря Вито Маноне и за изпитания голаджия не бе трудно да вкара за кралскосините.

Тимът на Хууб Стевенс се възползва от шока в редиците на домакините след попадението и стигна до втори гол в 86-ата след мълниеносна контраатака. Шалке отне топката в собствената си половина, Джърмейн Джоунс пробяга почти 50 метра с топката в крака и намери вдясно Джеферсън Фарфан, който от границата на пеналта подаде успоредно на голлинията към непокрития Афелай той от 2 метра прати кълбото в мрежата на Маноне за крайното 2:0.

Така Шалке направи сериозна крачка към класиране на 1/8-финалите, като вече има 7 спечелени точки след 3 изиграни мача, докато Арсенал остана втори с 6 точки.


В другата среща от потока гръцкият Олимпиакос успя да обърне Монпелие и спечели с 2:1 като гост. Тимът от Пирея се изкачи на трето място с първите си 3 точки за този сезон, докато френският първенец е последен съм само една точка.

Домакините поведоха в 49-ата минута след бомбен шут на Гаетан Шарбоние от границата на пеналта, а гостите от Гърция изравниха в 73-ата, когато Василис Торосидис овладя на гърди в наказателното поле центриране от пряк свободен удар и с воле вкара за 1:1.

Победата на Олимпиакос донесе Костас Митроглу след отлична контраатака в 91-ата минута, след като получи перфектно подаване от Джамел Абдун и от пет метра простреля вратаря на Монпелие Лоран Пиониер.