Отборът на Порто остава лидер в Група А от Шампионската лига с пълен актив от точки до този момент – 9. Португалците се наложиха в изключително оспорван мач с 3:2 над Динамо Киев. В другия мач от потока Пари Сен Жермен се наложи с лекота с 2:0 като гост на Динамо Загреб. По този начин французите остават на втората позиция в подреждането с 6 точки.

Пари Сен Жермен започна много по-добре мача от своя съперник. Динамо Загреб се оказа, че изпитва сериозни трудности в нападение, може би най-вече поради факта, че излезе без чист нападател в срещата.

Още от първите минути Златан Ибрахимович показа, че ще дирижира случващото се на терена. В 33-та минута Жереми Менез проби отляво, преодоля двама съперникови играчи, върна към точката на дузпата, където шведският нападател засече за 1:0. В 43-та минута Жереми Менез навлезе отляво в наказателното поле, стреля по диагонал, за да увеличи преднината на своя тим на 2:0.

През второто полувреме Златан Ибрахимович продължи да измъчва защитата на домакините, но в крайна сметка не успя да вкара втори гол.


szólj hozzá: Dinamo Zagreb vs PSG 0:2 GOALS HIGHLIGHTS

В другия мач от потока, Порто започна много по-уверено срещата, което даде резултат в 15-та минута. Лучо Гонсалес центрира ниско по земята, където Силвестре Варела с едно докосване и много мощен удар изведе своите напред.

Отговорът на Динамо Киев не закъсня. В 21-та минута след центриране от корнер, Олег Гусев засече за 1:1.

Португалците продължиха да опитват да стигнат до трите точки. Така се стигна и до третото попадение в мача. В 36-та минута Джеймс Родригес изведе много добре през центъра Джаксън Мартинес, който отново даде преднина за Порто за 2:1.

През второто полувреме, в 72-та минута гостите отново успяха да изравнят. Ярмоленко успя да намери Идейе, който на скорост си спря топката на гърди, за да може след това да отправи удар за 2:2.

В 78-та обаче Порто за трети път излезе крачка напред пред своя съперник. Точен за 3:2 отново бе Мартинес.


szólj hozzá: Porto vs Dynamo Kyiv 3:2 GOALS HIGHLIGHTS

Класиране в Група А:

1. Порто 3 мача, 9 точки

2. ПСЖ 3, 6 точки

3. Динамо Киев 3, 3

4. Динамо Загреб 3, 0