Челси успя да постигне първа победа от 4 мача насам, след като победи доста драматично Уулвърхемптън с 2:1 в мач от 20-тия кръг на Премиършип.

На "Молиню" гостите пропуснаха няколко изгодни положения в началото на мача, което можеше да изиграе много лоша шега на отбора на Андре Вилаш-Боаш.

Постепенно домакините изравниха играта и на свой ред пропуснаха няколко положения, сред които и удар с глава в гредата на Роджър Джонсън.

Първата част на мача бе и изпъстрена с груби влизания, които оцветиха и двата отбора в жълто. Франк Лампард пък можеше спокойно да бъде изгонен заради груб фаул, но бе пожален от съдията Питър Уолтън.

Почивката дойде при нулево равенство, но Челси успя да поведе с 54-а минута чрез Рамирес. Бразилецът бе най-съобразителен в наказателното поле след центриране от корнер на Мата и с мощен удар вкара за 1:0.

Двубоят отиваше към минимална победа за Челси, когато в 85-а минута "вълците" изненадващо стигнаха до равенство. Мат Джарвис центрира в наказателното поле, Стивън Флетчър изпревари Босингва и върна топката към Стивън Уорд, който с шут от точката на дузпата реализира за 1:1.

Челси все пак стигна до скъпоценната победа в 89-а минута чрез Франк Лампард. Фернандо Торес изведе добре Ашли Коул, а бранителят с прострелен пас намери Лампард, който засече добре и донесе трите точки за "сините" от Лондон. Те обаче трябваше да бъдат спасени от Петър Чех в самия край на мача, когато вратарят изби страхотен удар с глава от близко разстояние на Кевин Дойл.

В класирането Челси се изкачи временно на 4-о място с 37 точки, а Уулвърхемптън е 16-и със 17.

В другите завършили мачове от кръга:

Блекбърн - Стоук Сити 1:2

Куинс Парк Рейнджърс - Норич 1:2

Астън Вила - Суонзи 0:2


szólj hozzá: W1-2C www.fasthighlights.com