Байерн Мюнхен победи с 2:0 като домакин Манчестър Сити в среща от Група А на Шампионската лига и даде сериозна заявка за класиране на 1/8-финалите, след като оглави класирането с 6 точки.

В другия двубой Наполи би с 2:0 у дома Виляреал и испанският тим остава без спечелена точка след първите два кръг в потока с най-жестока конкуренция в ШЛ.

На своя Алианц Арена Байерн поведе в 38-ата минута, когато Франк Рибери проби отляво и шутира опасно, а вратарят на гостите Джо Харт спаси, Томас Мюлер направи добавка, която Харт отново изби, но топката стигна до Марио Гомес и той на празна врата я прати в мрежата.

Отново Гомес вкара отблизо в 45-ата след центриране на Тони Кроос от пряк свободен удар и с второто си попадение в мача гарантира успеха на баварците.

Дебютантът в Шампионската лига Наполи подчини Виляреал и показа, че ще се бори за едно от първите две места в групата.

Марек Хамшик в 14-ата минута бе изтърван сам в пеналта от подхлъзналия се Кристиан Сапата след центриране на Есекиел Лавеци и словашкият плеймейкър хладнокръвно реализира.

 

Три минути по-късно Гонсало Родригес фаулира Лавеци в наказателното поле, а Едисон Кавани бе безпощаден от бялата точка и вкара за крайното 2:0, хвърляйки в екстаз почти 60 000 зрители на стадион Сан Паоло.

 

Класирането в Група А на ШЛ след 2-ия кръг:

1. Байерн Мюнхен 6 т.

2. Наполи 4

3. Манчестър Сити 1

4. Виляреал 0