Арсенал се класира за финала на Карлинг къп, след като успя да постигне класическа победа с 3:0 при домакинството си в мача реванш срещу Ипсуич. Първата среща между двата отбора завърши с победа на „тракторите” с 1:0 и с общ резултат 3:1 „артилеристите” се класират за финала.

През първото полувреме домакините имаха сериозно предимство, но футболистите на Ипсуич се бяха групирали добре в защита и се отбраняваха много компактно.

Мачът започна лошо за Арсен Венгер, който бе принуден да направи първа принудителна смяна още в 18-та минута, когато Бакари Саня се контузи и на негово място в игра се появи Емануел Ебуе.

През второто полувреме играчите на Арсенал разнообразиха играта си и заслужено стигнаха до три попадения във вратата на Ипсуич.

В 61-та минута Джак Уилшър пусна дълъг извеждащ пас към Никлас Бендтнер, който си овладя добре топката, след което напредна и от около границата на наказателното поле на Ипсуич с хубав техничен удар прати топката в десния ъгъл на безпомощния Фулоп.


ARS 1-0 IPS | 25-01-2011

RicardoTVGOLO11 | Myspace Video

Само три минути по-късно в 64-та минута домакините удвоиха своята преднина, когато Аршавин центрира от корнер в наказателното поле на Ипсуич, а над всички се извиси Лоран Косчиелни, който с глава заби второто попадение в мрежата на Фулоп.


ARS 2-0 IPS | 25-01-2011

RicardoTVGOLO11 | Myspace Video

В 77-та минута при бърза контраатака Аршавин направи двойно с Фабрегас, който остана сам срещу Фулоп и го преодоля за крайното 3:0.

На финала Арсенал ще се изправи срещу победителя от другата полуфинална двойка, в която се срещат отборите на Уест Хем и Бирмингам, като „чуковете” имат минимален аванс от първия мач, след като спечелиха с 2:1.


ARS 3-0 IPS | 25-01-2011

RicardoTVGOLO11 | Myspace Video