На своя Емирейтс Арсенал победи с 2:1 Бирмингам Сити и след изненадващия хикс на Манчестър Юнайтед у дома срещу Уест Бромич Албиън топчиите се изкачиха на второ място във Висшата лига.

Лондончаните започнаха добре мача и в 18-ата минута стигнаха до гол, който обаче бе отменен заради засада на Себастиен Скилачи след центриране на Андрей Аршавин от фаул.

Бирмингам изненадващо поведе в резултата в 33-ата след попадение на Никола Жигич, който надскочи Йоан Джиру и с удар от въздуха разпечата вратата на Лукаш Фабиански.

Само седем минути по-късно Арсенал изравни с гол на Самир Насри от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Маруан Чамак.

Тимът на Арсен Венгер отбеляза второто си попадение в 47-ата, когато Джак Уилшър направи добро двойно подаване срещу Сонг, изведе на добра позиция Чамак и мароканецът не сгреши за крайното 2:1.

В добавеното време на мача Уилшър получи червен картон за изключително грубо влизане в краката на голмайстора Жигич.

В друга среща от осмия кръг на Премиършип Мартин Петров бе титуляр за Болтън и игра 64 минути при победа с 2:1 у дома срещу Стоук Сити.

Българският национал изпусна да вкара в последната минута на първата част, когато напредна по лявото крило и шутира страховито, но вратарят Томас Сьоренсен майсторски изби в ъглов удар. Точни за Уондърърс бяха Чунг-Йонг Лий (22’) и Иван Класнич (90’), а за Стоук Рори Делъп (48’).


Другите резултати от Висшата лига:

Нюкасъл – Уигън 2:2

Манчестър Юнайтед – Уест Бромич 2:2

Уулвърхемптън – Уест Хем 1:1

Фулъм – Тотнъм 1:2