Манчестър Юнайтед не успя да запише победа във Висшата лига в трети мач поред. Този път„червените дяволи” се провалиха срещу Уест Бромич като срещата между двата тима на „Олд Трафорд” от 8-ия кръг завърши 2:2.

Българският нападател на домакините Димитър Бербатов започна като титуляр пред около 76 хиляди зрители, но и той в трети мач поред в Англия не успя да се разпише. За последно Берба разнищи Ливърпул с хеттрик, но след това суша налегна острието.

Бербатов направи страхотен пропуск в средата на първото полувреме, като след това частично се реваншира с асистенция към Нани за второто попадение във вратата на УБА. Първият гол за домакините бе дело на Хавиер Ернандес. Мексиканецът започна като титуляр, а на пейката бе оставен Уейн Рууни.

Нелепа грешка пък допусна иначе винаги стабилният Едвин ван дер Саар, след която падна и последният гол в двубоя. Изключително разочароващата намеса на холандския страж коства успеха на „червените дяволи”.

Въпреки че Юнайтед изпусна поредния спечелен мач, в края на двубоя УБА можеше да стигне и до пълен обрат. Така, след равенството с Болтън и Съндърланд, селекцията на сър Алекс Фъргюсън записа трети пореден хикс.

Юнайтед успя да открие резултата още в 5-та минута. След добра комбинация между Бербатов и Чичарито, мексиканският национал бе фаулиран на 10-ина метра пред наказателното поле. Нани стреля от прекия свободен удар, Скот Карсън не се намеси добре, изби, но топката отиде в Ернандес, който хладнокръвно от близо реализира за 1:0.

Малко по-късно, в 14-та минута Бербатов пое дълбоко в половината на гостите, напредна две крачки, след което от границата на наказателното стреля, но топката мина близо до страничния стълб на Карсън. Невероятен пропуск направи българинът в 21-та минута, когато Карик пусна страхотен пас към нападателя, но от три-четири метра Берба не успя да уцели вратата.

Домакините удвоиха преднината си в 26-та минута. Тогава, след грешка в отбраната на гостите Нани отне, напредна леко, направи отлично двойно с Бербатов и с шут от наказателното поле португалецът вкара за 2:0.

Преди почивката пък Райън Гигс бе заменен от Дарън Гибсън, тъй като уелсецът получи травма.

Второто полувреме започна вихрено за домакините. В 47-та минута, след центриране в наказателното поле, Видич стреля с глава, но уцели страничния стълб.

След това обаче, гостите заиграха много по-активно и на много по-добро ниво в сравнение с първата част. И логично успяха да стигнат до равенството само в разстояние на пет минути.

Първо в 50-та минута след карамбол в наказателното поле на Юнайтед, Йонас Олсон се оказа най-съобразителен и довкара топката за 1:2. Секунди преди това Крис Брънт центрира ниско по тревата, топката рикошира в крака на Патрис Евра, Ван дер Саар изби, но останаха сериозни съмнения, че е преминала гол линията. Олсон все пак я бутна във вратата, за да намали преднината на Юнайтед.

В 55-та минута след невероятна грешка на Ван дер Саар, гостите изравниха. След балонно центриране, холандецът изпусна топката, а Сомен Чой вкара за 2:2.

В опит да промени развоя на срещата, сър Алекс Фъргюсън извърши двойна смяна в 72-та минута - Пол Скоулс замени Майкъл Карик, а Уейн Рууни зае мястото на Андерсон. Въпреки това, играта на домакините бе изключително безидейна до края на двубоя и те не успяха да запишат успех.

Последната по интересна ситуация в двубоя дойде в 80-та минута. Скот Карсън хвана върната от негов съотборник топка, а главният рефер отсъди фаул. При изпълнението обаче, изстрелът на Рууни срещна крак на бранител в черно-бяло.

Така, след новото равенството Юнайтед остана на третата позиция с актив от 14 точки. Уест Бромич пък е на 6-то място с 2 по-малко.