Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер беше в отлично настроение след спечелването на първия трофей за сезона от "артилеристите". Те триумфираха в Къмюнити Шийлд след бой с 3:0 над Манчестър Сити. 

Французинът е изключително доволен от представянето на момчетата си и не спести благи думи към тях. Впоследствие той говори и за лятната селекция на "топчиите", която изглежда все още не е приключила. 

"Ако трябва да съм честен, изключително съм доволен от представянето на момчетата. Те показаха страхотен дух, а през първото полувреме демонстрираха качества, задружност и изключително движение по терена."

"Изключително е трудно да се сравняват с предишни състави на Арсенал, но, да, сега мога да разчитам на големи имена. Направихме и силни трансфери, което не ни се получаваше в предишни години и винаги изпускахме целите си. Сега обаче се подсилихме."

"Сега продадохме Томас Вермален на Барселона, но имаме доста добър състав в отбрана. Все пак, ако преценя, че трябва да вземем конкретен негов заместник, ще го направя. Всичко зависи от представянето на наличните играчи", сподели Венгер след победата над Манчестър Сити.