Звездата на Арсенал Тиери Анри ще каже „сбогом“ на тима тази вечер. Въпреки това, мениджърът Арсен Венгер вярва, че нападателят ще има още една възможност да запише поредната страхотна страница в забележителната си кариера.

Специалистът смята, че си е струвало да включи Тиери Анри в състава за мача срещу Милан тази вечер от Шампионската лига, дори и 34-годишният футболист да запише само 5 минути в двубоя.

„Тиери сътвори много специални моменти с нас. Той е изключително специален футболист и го показа с головете, които вкара“, сподели Арсен Венгер.

„Анри притежава специална сила, която се основава на желание и вяра. Ще бъда много тъжен, когато го видя да тръгва за Ню Йорк, защото не очаквах да се превърне в толкова важен играч за нас, след като се върна под наем в началото на годината“, добави треньорът.

„Тиери напусна европейския футбол, защото беше притеснен за проблемите си с коленните сухожилия, но той е в много добра форма.“

„Да, имаше дилема за включването му в състава за Шампионската лига само за един мач, тъй като трябваше да оставя някой друг. Но смятам, че си струва, и той ще може да го докаже точно сега“, добави Венгер.