Легендата на Арсенал Тиери Анри ще изиграе един последен мач с екипа на лондончани в Шампионската лига, преди да се завърне в Ню Йорк Ред Булс и американското първенство. Анри ще излезе срещу Милан в първия осминафинал в Италия, с надеждата да помогне на „топчиите“, както го стори в няколкото срещи в Англия дотук.

34-годишният нападател обаче е наясно, че в Европа се играе различно, и иска да остави настрана емоциите от страхотните си попадения във Висшата лига. „Разбира се, когато става дума за Арсенал, винаги съм емоционален. В събота чувството бе невероятно. Само като станах да загрявам, феновете почнаха да ме аплодират. Дали голът срещу Съндърленд е специален? Някои моменти наистина са по-специални от други. Аз просто се случих на точното място да засека центрирането, но бях аз, беше в последната минута, и ситуацията бе страхотна,“ разказва Анри, който донесе драматичната победа на Арсенал с 2:1.

„Най-важното нещо обаче са трите точки, и сега отборът може да продължава напред, със или без мен. Специално бе да отпразнувам този момент с всички фенове на Арсенал, изминали дългия път до Съндърленд. Наистина бе магическо,“ призна още той.

„Сега обаче ни чака Милан. Никога не е лесно да вземеш победа в Шампионската лига като гост, и затова трябва да почерпим малко от емоциите, натрупани дотук. Сигурен съм, че момчетата искат да стигнат до края,“ продължи Тиери Анри.

„Никога не се знае кога ще дойде краят. Не съм си и мислил, че ще се върна да играя за Арсенал. Кой знае дали това е краят, може всичко да стане. Никой не може да каже. Затова празнувам всичко като за последно. Но ще видим,“ остави си вратичка за още мачове с екипа на Арсенал Анри.