Арсен Венгер изглежда е променил мнението си за "Финансовия Феърплей на УЕФА", тъй като смята, че те са се превърнали в неприложими. 

Година след като Ман Юнайтед плати рекордна сума за Пол Погба, трансферите на Неймар и Килиан Мбапе в Пари Сен Жермен, и на Усман Дембеле в Барселона подобриха това постижение. Сумите, които ПСЖ хвърля за нови футболисти доведоха до много критики, а УЕФА обяви, че ще направи разследване, въпреки че френският клуб твърди, че не е нарушил правилата на финансовия феърплей.

В началото Венгер бе голям поддръжник на финансовия феърплей, но вече е на мнение, че правилата вече не могат да бъдат спазвани.

"Финансовият феърплей повдига нови въпроси, винаги съм пледирал за него. Сега не съм убеден, че можем да го поддържаме", заяви французинът.

Венгер призна: Мислех да си тръгна

"футболът може би е само в началото на огромни финансови инвестиции. Той се превърна в най-мощния спорт в света. Трябва ли да отворим вратата напълно за инвестиции? Това е въпрос, който трябва да поставим, защото в момента изглежда, че създадохме правила, които не уважаваме. Няма нищо по-лошо от това да създадеш правила, които не се уважават."

"Може би сме на кръстопът и трябва да помислим, дали да не дадем пълна свобода за инвестиции за хора като китайците и американците, които искат да инвестурат тук? Ако искаме да останем най-доборот първенство в света, със сигурност това е начинът."

"Трябва ли да се отървем от финансовия феърплей? Мисля, че да, защото има много правни начини да го заобиколиш", допълни Венгер.

Венгер смени плочата: Трябваше да продадем Санчес