Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че клубът е поел голям риск с това, че не е продал Алексис Санчес през трансферния прозорец. Договорът на чилиеца изтича през лятото на 2018 година и според френския специалист това, че футболистът най-вероятно ще си тръгне като свободен агент,ще струва много скъпо на лондончани.Припомняме, че по време на целия прозорец непрекъснато се спекулираше с името на Санчес, а за фаворит за подписа му се смяташе Манчестър Сити. До сделка обаче така и не се стигна. 

Алексис Санчес в състава на Арсенал за Лига Европа

„Остава година до края на договора на Санчес. Клубът ще трябва да жертва 60 или 70 милиона паунда след края на сезона за нов играч. Това е огромна сума, което означава, че ще трябва да вземем решение дали да продадем един или двама играчи”, каза Венгер пред beIN Sports.

„В момента има 107 играчи в Англия, чиито договори изтичат през следващата година. Това значи, че предстои пълна ротацияи промяна в начина, по който те започват да виждат кариерата си по две причини. Първата е, че всеки един от футболистите вече очаква по-голяма заплата, защото предвиждат инфлацията и второ, защото сумите в трансферния пазар се увеличиха неимоверно много”, допълни французинът.

Венгер призна: Мислех да си тръгна

„Въпреки това клубовете не желаят да плащат толкова пари за добри играчи. Тези суми са в пълен разрез с реалността и истината. Ще ви дам един пример: няма значение колко добре се справяш като треньор, Усман Дембеле през миналия сезон струваше 15 милиона евро, а сега 150 милиона евро. Простата сметка между инвестицията и това, което ще получиш, вече просто не се прави. Всичко опира до това дали можеш да си купиш футболист или не”, каза още той.