Очаквано мениджърът на Арсенал Арсен Венгер нападна рефера Масимо Бусака след загубата с 1:3 в реванша на Камп Ноу и отпадането от Барселона от Шампионската лига.

Бусака изгони нападателя на топчиите Робин Ван Перси в 56-ата минута, при резултат 1:1, който класираше напред англичаните, като показа втори жълт картон на холандеца за разкарване на топката при спряна игра.

Ван Перси бурно протестира срещу решението на швейцарския съдия, оплаквайки се, че не е чул свирката му, заради шума, който вдигаха почти 100000 зрители на Камп Ноу.

„Загубихме от добър отбор” - обективен е Венгер - „През първото полувреме устояхме на натиска. Вярвам, че второто полувреме щеше да е много интересно, ако бяхме останали 11 на 11.”

„Бяхме победени от прекрасен отбор, със сигурност най-добрият в Европа. Все още съм убеден, че през втората част можехме да направи много повече от 1:1, ако бяхме останали 11 на 11.”

„Бусака никога не трябва да свири футболни мачове от такава важност с крещящи хора. Не разбрах защо показа втори жълт картон. Той сигурно никога не е играл футбол, за да направи това”, заяви Арсен Венгер.