Нападателят на Арсенал Робин ван Перси нарече „абсолютна подигравка” червения картон, който получи в началото на второто полувреме на реванша с Барселона в Шампионската лига. „Топчиите” загубиха втория мач с 1:3 и така отпаднаха с общ резултат 3:4.

В момента, в който Ван Перси получи червен картон от Масимо Бусака, резултатът на реванша бе 1:1, което даваше предимство на Арсенал. Холандецът бе санкциониран за втори път в мача, заради завършването на атака, след като реферът вече бе показал засада.

„Мисля, че червеният картон повлия много на крайния изход. Но беше тотална подигравка. Как бих могъл да чуя сигнала му, когато 95 хиляди човека подскачат и крещят наоколо?!,” коментира Ван Перси пред Sky Sports 2.

Тъй като между свирката на Бусака и удара на Ван Перси имаше само секунда, нападателят продължи с протеста си:„Това прави нещата още по-лоши. Не разбирам каква е гледната точка на съдията. Ако имаше повече време между двете, можех да погледна дали има засада. Но една секунда, това е майтап.”

„Опитах се да му обясня, че 95 хиляди човека ми пречеха да го чуя. Но той цял мач свири против нас. Не знам изобщо защо бе тук тази вечер. Чувстваме се малко излъгани, тъй като до този момент бе 1:1, а реферът уби интригата,” завърши Робин Ван Перси.