Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер смята, че „Голямата четворка” във Висшата лига продължава да е в борбата за титлата, въпреки че неговият тим е с цели 10 точки пред четвъртия Ливърпул.

„Топчиите” победиха Челси с 1:0 и така имат аванс от шест точки пред „сините” и една пред Манчестър Юнайтед.

„Нищо не е решено,” заяви Венгер, чийто отбор постигна първи успех над Челси от 2004 година насам. „В момента просто най-постоянни са Манчестър Юн и Арсенал. Ливърпул загубиха доста точки у дома, така че трябва да се възстановят, но все още имат шанс. Челси показа, че има сили да се бори за титлата.”

Венгер поздрави момчетата си за това, че издържаха психически и успяха да се съвземат след загубата от Мидълсбро на 9 декември.

„Миналият уикенд претърпяхме първата си загуба и това бе психически тест за нас,” коментира френският специалист. „Защитата ни бе невероятна, не допусна гол. Излязохме срещу силен отбор и си свършихме добре работата, така че поздравявам играчите си.”

„През първото полувреме мачът бе доста тактически затворен, трябваше да намерим начин да си освободим пространства, а голът отвори срещата. През втората част имахме пет или шест възможности да реализираме второ попадение. Като цяло, мисля, че заслужено взехме трите точки,” завърши Венгер.