Арсен Венгер обвини своя Арсенал в подценяване и липса на концентрация по време на реванша срещу Йостерсунд в Лондон, загубен с 1:2.

Малкият Йостерсунд научи Арсенал що е голямо сърце

"Топчиите" бяха победили с 3:0 като гост и на практика си бяха осигурили класирането в следващия етап, но голове на съперника в рамките на 70 секунди през първото полувреме неочаквано направиха мача интересен.

"Не бяхме изобщо в мача през първото полувреме. Имахме проблеми, защото бяхме незаинтересовани и неконцентрирани. Бяхме открити всеки път, когато загубихме топката и нямахме идеи с топката. Затова бяхме в опасност."

"През второто полувреме беше много по-добре. Енергията ни бе висока и доминацията ни бе постоянна. Като цяло реагирахме много добре. Свършихме своята работа да се класираме. Трябва да вземем това от тази вечер и нищо повече."

"Подготвихме се правилно, по сериозен начин, но имаме и външни фактори. Фактът, че спечелихме първия мач с 3:0, фактът, че имаме друг голям мач в неделя, фактът, че хората несъзнателно мислят, че просто трябва да се появят, за да спечелят."

"Футболът не работи по този начин. Играхме срещу добър отбор, това виждаме и във ФА Къп. Имаш проблеми всеки път, когато не си на 100%. През първото полувреме целият отбор не бе на необходимото ниво. Не е лесно за защитниците, защото губехме топката прекалено рано и не реагирахме добре, когато я губехме."