Привържениците на Арсенал имат свое становище за отсъствието на Месут Йозил от групата за предстоящия реванш срещу Йостерсундс в 1/16-финалите на Лига Европа. Според тях германецът заблуждава клуба за състоянието си и всъщност не е болен.

Поне такова бе официалното обяснение, като дори мениджърът Арсен Венгер го потвърди в пресконференцията си преди ответния двубой (Арсенал спечели с 3:0 в Швеция). „До днес Йозил остава болен. Сега той направи първата си тренировка. Предишните дни той прекара на легло. В понеделник и вторник той беше болен у дома и на легло”, каза френският специалист.

„Със сигурност щях да го пусна в игра, но защото е болен, ще трябва да се напънем утре, а той няма да участва”, добави наставникът.

Предвид резултата от първата среща не е най-голямата драма, че 29-годишният Йозил пропуска срещата. Самият играч не е говорил сам за ситуацията, но в същото време остана активен в социалните медии и това сега му струва скъпо.

 

My Love❤️

A post shared by Mesut Özil (@m10_official) on

В понеделник халфът пусна своя снимка в компанията на половинката си Амине Гюлше, а проблемът е, че двамата очевидно се намират в Турция. В същото време Венгер твърди, че понеделник играчът е бил болен и не е мърдал от леглото.

Логично в социалните мрежи се породи силно недоволство от случилото се.