С гол на Робин ван Перси дълбоко в добавеното време на срещата Манчестър Юнайтед успя да се спаси от загуба при домакинството на Челси в дербито от 9-я кръг на Премиършип. Двубоят на „Олд Трафорд“ завърши 1:1, след като Дидие Дрогба бе дал аванс на Челси в 53-та минута. „Сините“ могат да съжаляват, че изпуснаха трите точки. Това се случи по сходен начин, както при визитата им на Манчестър Сити. Челси остава на върха в класирането, но не се възползва в максимална степен от грешката на Манчестър Сити, който загуби при визитата си на Уест Хем.

Сблъсъкът започна равностойно, а първата по-опасна ситуация в мача бе пред вратата на Челси в 4-та минута, когато след разбъркване в наказателното поле топката попадна в Анхел ди Мария, който стреля, но неточно в аут.

Робин ван Перси бе изведен с перфектен пас зад отбраната на Челси, след което се озова сам срещу Тибо Куртоа, но вратарят успя да отрази удара на холандския нападател.

Най-дискусионната ситуация в срещата бе в 36-ата минута, когато реферът на мача Фил Дауд като чели не отсъди съвсем резонна дузпа за Челси. Сеск Фабрегас центрира от пряк свободен удар отляво по атаката на гостите, а във вратарското поле в рамките на секунди Джон Тери и Бранислав Иванович бяха повалени на тревата съответно от Маркос Рохо и Крис Смолинг. Въпреки претенциите на лондончани Дауд остана безмълвен, макар че повторенията все повече убеждават, че арбитърът е взел грешното решение.

Челси имаше надмощие в края на първото полувреме. В 41-та минута Оскар взаимодейства чудесно с Дидие Дрогба, който стреля опасно, но Давид де Хеа демонстрира класа и спаси.

Гостите започнаха силно второто полувреме. В 53-та минута след двойно подаване между Дидие Дрогба и Еден Азар, белгиецът излезе сам срещу Давид де Хеа и стреля, но недостатъчно прецизно, което позволи на вратаря на Манчестър Юнайтед да избие топката в корнер.

Челси поведе в 53-та минута, когато Франсеск Фабрегас центрира от корнер в наказателното поле на Манчестър Юнайтед, където на първа греда Рафаел изпусна Дидие Дрогба. Той засече топката с глава и я изпрати във вратата на Давид де Хеа.

Уилиан направи много добър пробив в 59-та минута и стреля от дистанция, като насочи топката в горния ляв ъгъл на вратата на Манчестър Юнайтед, но Де Хеа успя да спаси.

Бранислав Иванович получи жълт картон в 65-та минута за нарушение срещу Анхел ди Мария.

Челси пропусна много добра възможност да удвои своята преднина в 69-та минута, когато след комбинация между Уилиан и Бранислав Иванович, сърбинът нахлу в наказателното поле на Манчестър Юнайтед и излезе сам срещу Давид де Хеа, но стреля от много малък ъгъл и не успя да намери очертанията на вратата.

Робин ван Перси получи топката в наказателното поле на Челси в 79-та минута, след което успя да излезе сам срещу Тибо Куртоа, но вратарят отново излезе победител в прекия сблъсък, след като отрази удара на холандския нападател. Веднага след това се откри добра възможност пред Аднан Янузай, но той стреля неточно в аут.

Курт Зума направи дебют за Челси в Премиършип, след като се появи в игра в добавеното време на срещата.

В четвъртата минута на даденото от съдията продължение Манчестър Юнайтед стигна до толкова скъпоценния гол, който спаси отбора от загуба. Бранислав Иванович извърши глупав фаул срещу Анхел ди Мария и бе изгонен за втори жълт картон. Ди Мария центрира от фаул в наказателното поле на Челси, след което Маруан Фелаини стреля с глава, но Тибо Куртоа успя да спаси. При добавката обаче вратарят на Челси бе безпомощен след точно завършващия удар на Робин ван Перси.

Челси остава начело в Премиършип с актив от 23 точки и е с четири пред втория Саутхемптън и шест пред третия Манчестър Сити. Манчестър Юнайтед е осми с 13 точки. 

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Рафаел, Смолинг, Рохо, Шоу, Блинд, Янузай, Мата (67' Уилсън), Ди Мария, Фелайни, Ван Перси.

Челси: Куртоа, Иванович, Кейхил, Тери, Фелипе Луис, Фабрегас, Матич, Уилиан (90+3' Зума), Оскар (67' Микел), Азар (90' Шурле), Дрогба.