Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал поиска от новото си попълнение Радамел Фалкао да докаже, че заслужава постоянен договор с английския гранд.

Колумбийският национал дойде през лятото като преотстъпен от Монако, а в договора му фигурира откупна клауза за 50 милиона евро. Засега обаче честите контузии се оказват голям проблем за него в битката за титулярно място, макар и той да показа епизодични проблясъци.

Утре от 17 часа „червените дяволи“ гостуват на Куинс Парк Рейнджърс, а Ван Гаал отказа да сподели дали Фалкао ще играе в мача.

„Това не е за медиите, това е между играча и неговия треньор, съжалявам. Според мен Радамел като цяло е щастлив“, коментира специалистът.

„Трябва да изчакате и да видите, защото ако сега кажа, че той няма да играе, част от титулярния ми състав става ясен и така улеснявам опонента си.“

„Фалкао трябва да се докаже. Ние направихме сделката с опция да го купим през лятото и всичко е ясно. Решението ще бъде взето чак в края на сезона, така че той има шансове. Цената ни играча не е толкова интересна за един мениджър. По-важното са качествата, които показва в тренировките и мачовете. Дали някой струва 95 милиона паунда или 5 хиляди паунда, за мен не е от значение. Просто трябва да се докажеш, дори играч за 95 милиона трябва да се доказва. Трябва да следвам тази политика, макар и за външните хора тя да изглежда странна“, завърши Ван Гаал.