Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал заключи, че противниковите отбори, които предприемат защитни тактики, са причината за упреците към играта на неговия тим. Холандецът заяви това след снощното 3:3 срещу Нюкасъл в 21-ия кръг, като използва офанзивния стил на „свраките“ като аргумент в своя полза.

„Червените дяволи“ на два пъти повеждаха на „Спортс Дайрект Арина“, ала все пак не успяха да си тръгнат с трите точки заради изравнителния гол на Пол Дъмет в продължението.

След последния съдийски сигнал Ван Гаал поздрави своя опонент за показаното на терена и допълни: „Нюкасъл игра атакуващо. Те искаха да атакуват и това беше разликата. Повтарям това през цялото време, но ето, че вие (медиите – б.р.) все се съмнявате в думите ми.“

„Когато видите два отбора, стремящи се да атакуват, то тогава мачове като този стават възможни. Съвсем друго е, когато единият отбор реши да се отбранява цял мач и да губи времето, за да дразни своя противник.“

„Днес вкарахме три гола и взехме само 1 точка. Казвал съм във всичките си пресконференция: важното е да вкараме 1 гол повече от съперника. Тази вечер не го сторихме“, каза още Ван Гаал.