В уникално шоу, завършило 3:3, се превърна мачът от 21-ия кръг на английската Висша лига между Нюкасъл и Манчестър Юнайтед. Двата отбора сътвориха страхотен спектакъл на "Сейнт Джеймсис Парк", в който "червените дяволи" поведоха с 2:0 с голове на Уейн Рууни (9') и Джеси Лингард (38') преди домакините да изравнят за 2:2 чрез Жоржиньо Вайналдум (42') и Александър Митрович (67'). 

Възпитаниците на Луис ван Гаал отново поведоха, благодарение на втория гол на Рууни в 79-ата минута, но гол в последната минута на Пол Дъмет донесе важната точка за "свраките" в борбата за оцеляване. Ман Юнайтед пък пропусна възможност да се изравни с Тотнъм на четвъртото място в класирането.

Головото шоу в Нюкасъл стартира в 9-ата минута след гол на Уейн Рууни от дузпа. 11-метровият удар бе отсъден заради игра с ръка на Шансел Мбемба след удар на Маруан Фелайни с глава. Ситуацията обаче със сигурност ще породи дискусии, тъй като удара на белгиеца по ръката на Мбемба бе от непосредствена близост.

В 27-ата минута Рууни можеше да удвои аванса, след като бе изведен в отлична позиция от Джеси Лингард, но стреля покрай гредата. В ответната атака пък Вайналдум бе изведен сам срещу Давид Де Хеа на чудесна позиция, но стреля в обсега на вратаря.

Преимуществото на „червените дяволи“ все пак даде резултат и в 38-ата минута те стигнаха до втори гол, дело на Лингард. Главен виновник за попадението отново бе Шансел Мбемба, тъй като головата атака на „червените дяволи“ започна след негов грешен пас. Топката попадна в Андер Ерера, който изведе добре Рууни. Нападателят на свой ред хитро задържа топката и изчака включването на Лингард, който веднага след това получи топката с майсторски пас и от малък ъгъл реализира за 2:0 с удар между краката на Роб Елиът.

4 минути по-късно Вайналдум върна един гол за Нюкасъл. Фабрицио Колочини центрира в наказателното поле на Юнайтед към Александър Митрович, който в борба с двама съперникови футболисти успя да свали с глава към Вайналдум, който с отличен удар от въздуха вкара за 1:2.

В началото на второто полувреме двата отбора си разделиха по едно по-опасно положение като с пропуски се отличиха Муса Сисоко и Лингард.

Нюкасъл изравни на Манчестър Юнайтед в 67-ата минута след гол от дузпа на Александър Митрович. Сърбинът сам си изработи дузпата, която обаче също бе доста дискусионна. Митрович и Крис Смолинг се бореха ожесточено за по-добра позиция в наказателното поле при центриране от корнер като повторенията показаха, че и двамата използват непозволени средства. В крайна сметка и двамата паднаха едновременно на земята, а Майк Дийн отсъди дузпа, от която Митрович вкара за 2:2.

В следващите минути последва ожесточен натиск на „свраките“ като попадение на Вайналдум не бе зачетено заради засада. Домакините се отличиха с още няколко пропуска, но в крайна сметка не се възползваха от силните си минути.

Вместо това, в 79-ата минута Манчестър Юнайтед отново поведе на Нюкасъл след втория гол на Уейн Рууни за 3:2. Голяма заслуга за попадението имаше влезлият като резерва Мемфис Депай. Холандецът проби отляво и стреля от границата на наказателното поле. Изстрелът му бе блокиран, но за нещастие на Нюкасъл топката попадна на крака на Рууни, който с великолепен мигновен удар не остави никакви шансове на стража на домакините.

"Червените дяволи" вече предвкусваха победата, когато в 90-ата минута Пол Дъмет хвърли в екстраз местните фенове. След центриране в наказателното поле, топката бе върната назад, откъдето Дъмет я изстреля с мощен изстрел. Получи се и лек рикошет, който допълнително помогна и в крайна сметка топката влезе във вратата за крайното 3:3.

Така след поделените точки, Ман Юнайтед е на шесто място с 34 точки, докато Нюкасъл остава на 18-а позиция с 18 точки, на едва до спасителното 17-о място.