Манчестър Сити ще отправи официална жалба до Футболната Асоциация, заради поведението на четвъртия съдия на неделното градско дерби срещу Юнайтед. В Сити са бесни на Уайли, който отказал да комуникира с мениджъра на тима Марк Хюз, когато той потърсил обяснение за дългото продължение.

След това четвъртият рефер обаче се посмял добре с наставника на домакините сър Алекс Фъргюсън, вече при краен резултат 4:3 в полза на „червените дяволи”. Майкъл Оуен донесе успеха в 96-та минута, и това предизвика гнева на Сити.

„Беше вдигната табелка за четири минути продължение, точно в момента, в който Крейг Белами изравни за 3:3,” обясни Хюз. „Продължението на тези четири минути не ми се нрави. Чувстваме се ощетени.”

„Всеки на стадиона бе наясно, че времето е изтекло. Бих искал обяснение защо имаше още минути след допълнителните, но малко се съмнявам, че ще получа такова,” продължи босът на Сити. „Четвъртият рефер каза, че е имало още минути, заради нашата радост от гола, но това трая не повече от 45 секунди.”

„Небесносините” са разгневени от грубото отношение на Алън Уайли към Хюз, и още повече от последвалите шеги и закачки между арбитъра и Фъргюсън.