Феновете на Манчестър Юнайтед в Малайзия са в дълбока тъга, след като религиозните лидери в страната предупредиха мюсюлманите да не носят фланелката с неислямистка "дяволска" емблема.

Манчестър Юнайтед и останалите английски отбори са много популярни в Малайзия, където религиозните лидери заявиха, че фланелката е неислямистка и би трябвало да бъде забранена. Социалните мрежи "Туитър" и "Фейсбук" бяха наводнени от коментари на малайски фенове, които изразиха разочарованието си от решението на духовните водачи.

"Може би религиозните лидери са фенове на Ливърпул", пише един от малайските фенове в "Туитър". "Какво да правя с фланелката си на Юнайтед? А с тази на сина си? Дали трябва да покрия емблемата с картинка на цвете", гласи друг коментар. Религиозните водачи подчертаха, че мюсюлманите не трябва да носят легендарната червена фланелка, защото дяволите трябва да бъдат избягвани, а не възхвалявани и тези, които са носили екипа трябва да се покаят незабавно. "Това е много опасно. Като мюсюлманини, ние не трябва да почитаме символите на други религии или дяволите", заяви Ноох Гадот, лидер на ислямистите в южен Йохор.