Ръководството на Челси все още не е решило дали да обжалва евентуалното наказание за Диего Коста. В момента срещу нападателя тече дисциплинарно производство от страна на Футболната асоциация, а санкцията, която го грози, е в размер на 3 мача.

Коста бе отговорен за серия от инциденти в дербито срещу Арсенал от 6-ия кръг на Висшата лига, като действията му доведоха до изгонването на Габриел Паулиста от „топчиите“. Тогава груби прийоми на бразилеца с испански паспорт срещу Лоран Кошчиелни убягнаха на съдията и доведоха до спречкване между Коста, Кошчиелни и Паулиста. След като уж ситуацията се размина, Коста каза нещо в ухото на бранителя, който го ритна без топка и получи втори жълт картон.

Вчера пък съотборникът на тарана в Челси Курт Зума допълнително нагнети обстановката, след като заяви, че роденият в Южна Америка футболист „обича да мами“ на терена.

Арсенал от своя страна вече изрази готовност да обжалва червения картон на Паулиста, срещу когото обаче има отделно разследване за непристойно поведение.

Освен това срещу двата лондонски гранда текат и процедури заради невъзможността им да упражнят контрол върху играчите си.