Вече бившият мениджър на Астън Вила Жерар Улие обясни защо се стигна до раздяла между него и тима от Висшата лига на Англия, чийто капитан е Стилиян Петров.

Улие от десетина години има проблеми със сърцето, които се проявиха отново наскоро и това наложи последните пет мача на Вила да бъдат водени от помощника му Гари МакАлистър.

„Докторите ме посъветваха да не подновявам работа преди последните дни на август или ранния септември, така че това беше проблемът“, заяви 63-годишният бивш наставник на Ливърпул и националния отбор на Франция.

„Шефовете на Астън Вила също бяха уплашени, че моето завръщане може да се отложи отново във времето. Мога да ги разбера. Рискът съществува.“

„Във Вила още са травмирани от това, което се случи миналата година, когато Мартин О'Нийл напусна пет дни преди началото на сезона и те не искаха това да се случи отново.“

„Треньорството е моята работа, моят живот, моята страст“, заяви Жерар Улие и заяви, че ще си вземе половин или една година почивка, след което вероятно ще се завърне в професията.