Марк Хюз няма да бъде новия мениджър на Астън Вила, въпреки факта, че вчера напусна Фулъм и официално остана без клуб.

47-годишният уелски специалист беше спряган за фаворит за овакантения от Жерар Улие пост на Вила Парк, но собственикът на клуба от Бирмингам Ранди Лърнър се е отказал от идеята за привличането му.

Новите фаворит за мениджър на Астън Вила сега са Мартин Йол и Стив МакЛарън, като по ирония на съдбата и двамата специалисти са желани и от собственика на Фулъм Мохамед Ал Файед.

Последният, според съобщенията от Острова, е останал разярен от решението на Хюз да активира опцията за разтрогване на контракта, в момент, в който Ал Файед е бил готов да му предложи нов двегодишен договор с подобрени финансови условия.

„Председателят остана крайно недоволен от това, че Марк съгласува с нас условията си и същевременно започна да се позиционира за друг клуб”, съобщи пред „Гардиън” представител на лондонския клуб.

Няколко часа след оставката на Хюз от щаба на Астън Вила са се свързали с Фулъм и са ги уведомили, че няма да правят опити да си осигурят услугите на този треньор.

Самият Хюз в прощалното си слово заяви, че решението му да напусне Фулъм не е свързано с „външни фактори” и по-точно интереса към него от страна на тима на Стилиян Петров.