Полузащитникът Джак Уилшър в най-скоро време сериозно ще седне и ще разгледа опциите пред себе си за следващия сезон. Според медиите в Англия футболистът, който е собственост на Арсенал и играе само като преотстъпен в Борнемут, не е очарован от процесите, които раздират лондонския гранд.

Драмата в Арсенал е пълна, звезда отказа да преподпише

Юношата на „топчиите“ премина при „черешките“ в началото на сезона, тъй като осъзна, че в отбора на Арсен Венгер трудно ще се пребори за титулярно място предвид конкуренцията и контузиите, които го извадиха от игра за толкова дълго време. 25-годишният халф бързо се превърна в основна единица за състава на Еди Хоу, който неведнъж изрази желание да го задържи и отвъд срока на наема.

Венгер губи съблекалнята, още един пожела да си ходи

Това изглежда малко вероятно да се случи, като Уилшър ще трябва да се завърне в Арсенал, щом кампанията приключи. Предвид съмненията, надвиснали върху бъдещето на мениджъра Арсен Венгер, ситуацията при „артилеристите“ изглежда доста нестабилна, а това съвсем не е нещото, от което английският футболист се нуждае.

Уолкът хвърли бомбата: В Арсенал не бива да се бием един с друг

Към него не липсва интерес както на домашната сцена, така и от чужбина. Медиите на Острова считат, че сред реалните опции пред него са Манчестър Сити, Челси, Милан, Ювентус и Рома.

Букмейкърите в Англия засега оценяват като най-вероятно оставането на Уилшър в Арсенал (при коефициент 10/11), като следващата възможна дестинация е Сити и стадион „Етихад“ (3/1).