Президентът на Севиля Хосе Мария дел Нидо заяви, че клубът е отхвърлил предложение на Уест Хем за Алваро Негредо на стойност 17 милиона евро. Това се случило малко след трансфера на Хесус Навас в Манчестър Сити.

Снощи севилци съобщиха, че са се договорили с „гражданите“ за сума, която може да достигне 28 милиона евро, като финализирането на сделката трябва да стане в близките дни. Поради раздялата с Навас Дел Нидо настоял Алваро Негредо да остане в клуба, а с получените пари ще гради отбор около него.

„Алваро има още 4 години по договора си“, заяви клубният бос. „Тук той се чувства у дома. Вкарва доста голове и ни радва със своя футбол.“

„В хода на лятото ще разберем дали той иска да остане с нас, но ако питате мен, предпочитам да нямаше оферти за него. Уест Хем даваше 17 милиона евро в брой плюс бонуси, но офертата не ни хареса, а и играчът отказа“, допълни Дел Нидо.

Наскоро стана ясна, че „чуковете“ по-рано са пратили и свои представители да преговарят на място, но и тогава отговорът е бил отрицателен.