Треньорският щаб на Тотнъм изрази недоволството си от коментарите на асистента в националния тим на Уелс Раймонд Верхайен, във връзка с травмата на Гарет Бейл.

В четвъртък Уелс официално потвърди, че в предстоящия мач срещу Англия в събота Бейл няма да вземе участие заради проблем с мускулно разтежение.

Прегледите на скенер са показали, че контузията е получена още миналата седмица. На Уайт Харт Лейн обаче, не са съгласни с това твърдение.

„Никога не бих пуснал Гарет, ако беше с травма”, заяви Реднап пред „Дейли Мейл”.

„Той нямаше никакви признаци за контузия, игра 90 минути, след мача имаше проблеми с гърба и бедрото, но не и със сухожилие. Вероятно това се е случило в националния отбор на Уелс, но не искам да виня никого.”

„Чух за първи път това тази сутрин, когато ми позвъни физиотерапевта ни. Опасявах се от най-лошото, но сухожилието не е скъсано, става въпрос за разтежение. Ако той играе обаче, може да се получи скъсване”, допълни Хари „Худини”.

На друго мнение е Раймонд Ферхайен, дипломиран експерт по фитнес и физическа подготовка, който в миналото е работил с Дик Адвокаат и Гуус Хидинк.

Той е уверен, че травмата е получена в клуба на играча и негов коментар в „Twitter” за „некомпетентни аматьори” принуди ръководството на Тотнъм да търси обяснение от федерацията на Уелс.

Холандският специалист отговори, че думите „некомпетентни аматьори” са били адресирани до медиите, а не до лицата от медицинския щаб на Тотнъм.