УЕФА ще публикува язвителен доклад за феновете на Ливърпул, проявили се за последно на финала в Шампионската лига в Атина преди десет дни.

Привържениците на „мърсисайдци” са определени като тези с „най-лошо поведение” от всички фенове, които пътуват, за да подкрепят своите любимци из Европа.

Докладът се очаква в офисите на британското посолство в Брюксел във вторник.

Говорителят на УЕФА Уилям Галярд заяви, че „инцидентите, в които са въвлечени феновете на Ливърпул са добре познати на централата още преди да се случи онова на финала в Шампионската лига.”

„Това просто бе последният пример. Феновете на кой друг тим биха могли да измъкват билети от ръцете на привърженици на своя отбор, или пък от ръцете на малки деца? Всички знаем какво се случи в Атина, и феновете на Ливърпул бяха причина за повечето от проблемите,” продължи Галярд и завърши:„От 2003 година насам сме отчели 25 инцидента с привърженици на Ливърпул и сме описали всичко това в доклада – феновете на повечето отбори изобщо не ни създават проблеми.”

От Ливърпул се опитаха да хвърлят вината за инцидентите в Атина върху организаторите, но Галярд отговори по следния начин още тогава: „Трябва само да се запитате, защо на същия мач, при същите условия, нямаше никакви проблеми с феновете на Милан, а само с тези на Ливърпул…”