Помощник треньорът на Лийдс Густаво Пойет заяви, че би водил преговори с ръководството на Тотнъм, ако разбира се от щаба на „шпорите” се свържат с него. Уругваецът все още е един от любимците на „Уайт Харт Лейн”, след като успя да намери място в сърцата на привържениците между 2001 и 2004 година, когато носи фланелката на отбора.

Името на Густаво Пойет нашумя отново през последните дни, след като в медиите на Острова се заговори, че той би станал асистент на Хуанде Рамос, ако наставникът на Севиля се съгласи да застане начело на Димитър Бербатов и компания.

„При условие, че Лийдс ми позволи да преговарям с „шпорите”, категорично бих изслушал какво ми предлагат, но това не означава, че аз ще дам съгласието си”, каза уругваецът.

Пойет обаче даде да се разбере, че все още никой от ръководството на Тотнъм не се е свързвал с него: „Много хора ми се обаждат и ми изпращат съобщения, но аз се още не знам нищо. Никой не се е обръщал към мен.”

„При условие, че се свържат с мен, тогава ще разбера каква работа ми се предлага – каква ще бъде позицията ми, каква е офертата и условията”, добави помощник треньорът в отбора на Радостин Кишишев.

По-рано от щаба на Лийдс бяха категорични, че не желаят да се разделят с Пойет, който е работи в тима от месец октомври 2006 година.