Ръководството на Тотнъм потвърди, че мениджърът Мартин Йол е уволнен. Новината се очакваше след загубата на „шпорите” у дома от Хетафе в турнира за Купата на УЕФА, и след кратък размисъл, шефовете на тима решиха да освободят холандския треньор.

„Никога няма да забравя феновете на Тотнъм,” каза Йол в изявление, разпространено от клуба. Заедно с мениджъра си тръгва и помощникът му Крис Хютън. В неделния мач от Премиършип срещу Блекбърн, „шпорите” ще бъдат водени от Клайв Алън, който до момента работеше в школата на отбора. Негов асистент ще бъде Алекс Ингълторп.

„Съжалявам, че Мартин и Крис си тръгват,” заяви президентът на лондончани Даниел Леви. „Нашето силно желание бе резултатите да започнат да се подобряват и да не се нуждаем от подобна промяна.”

Според най-авторитетните медии в Англия, старши треньорът на Севиля Хуанде Рамос се е съгласил да поеме поста от началото на следващия сезон. „Таймс” твърди още, че бившият халф на Тотнъм и Челси Густаво Пойет е получил обаждане от „шпорите” за мястото на мениджър.

Мартин Йол пое Тотнъм през ноември 2004 година, заменяйки Жак Сантини. Той изведе два пъти отбора до участие в турнира за Купата на УЕФА. След като похарчи 40 милиона паунда за трансфери това лято обаче, от него се очакваше да изведе тима до зона Шампионска лига. Вместо това Тотнъм се намира в зоната на изпадащите.

Агентът на Йол в момента е в Бразилия и не бе открит за коментар. Най-вероятна следваща дестинация за холандеца ще бъде Аякс, който е без мениджър след напускането на Хенк тен Кате.