Мениджърът Мартин Йол вече няма да води Тотнъм, тръбят английските медии, след като наставникът е подал своята оставка преди загубения с 1:2 двубой срещу Хетафе.

Шпорите се представят трагично от началото на сезона във Висшата лига и се намират в зоната на изпадащите, след като записаха само една победа в първите десет кръга, а това е далеч от афишираните през лятото амбиции за място в Шампионската лига.

Тотнъм няма победа от 26 септември насам или казано по друг начин – цял месец, като през този период клубът записа три равенства, последвани от две загуби в рамките на само четири дни.
В понеделник лондончани загубиха с 1:3 гостуването си на Нюкасъл, а тази вечер паднаха у дома от Хетафе с 1:2 в първата си среща от груповата фаза на турнира за Купата на УЕФА.

При загубата от Нюкасъл избухна скандал между Мартин Йол и Димитър Бербатов, който не попадна в титулярната единайсеторка и с видимо нежелание влезе като резерва в 58-ата минута на двубоя.

След раздора вестник Таймс излезе с коментарен материал, твърдящ, че по-добрият вариант за шпорите е да напусне Йол, а не Бербатов, докато феновете на Уайт Харт Лейн изказаха подкрепата си за холандския наставник, скандирайки неговото име по време на двубоя с Хетафе,

След раздялата с Йол се очаква, Тотнъм ще бъде воден временно от бившия нападател на тима Клайв Алън.

Според слуховете, треньорът на Севиля Хуанде Рамос вече е дал съгласието си да поеме шпорите, като се посочва и конкретно име за негов помощник – уругваеца Густаво Пойет, който в момента е асистент в тима на Радостин Кишишев Лийдс.