Тотнъм ще се опита да привлече нападателя на Хофенхайм Райън Бабел, но според холандските медии ще трябва да се справи с конкуренцията на Нюкасъл.

Юношата на Аякс премина в германския клуб преди 18 месеца, след като прекара 3,5 години в Ливърпул. Фланговият играч е получил разрешение от своя треньор Маркус Бабел да си търси нов отбор, тъй като не попада в плановете на наставника за следващия сезон.

25-годишният футболист не пътува с тима на предсезонния лагер в Австрия, а бе оставен в Германия, за да се готви с втория отбор.

Нюкасъл и Суонзи Сити вече показаха апетитите си към Бабел, но е играчът най-вероятно ще предпочете предложението на Тотнъм заради възможността да играе в Европа през идния сезон.

Бабел пристигна на „Анфийлд“ срещу 11,5 милиона паунда като многообещаващо попълнение, но така и не успя да убеди тогавашния наставник на мърсисайдци Рафаел Бенитес в качествата си.

През март пък Бабел обяви, че може да напусне Хофенхайм, като описа настоящия си клуб с думата „средняци“. „Вярвам, че има какво да подобря в представянето си, но е трудно да достигнеш потенциала си в средняшки клуб“, каза тогава холандецът.