Нападателят на Хофенхайм Райън Бабел е на път да се забърка в сериозни проблеми след пореден скандален коментар, който играчът публикува на своя профил в социалната мрежа „Туитър“.

25-годишният бивш футболист на Ливърпул в момента е резследван от Германската футболна федерация, след като си позволи да сподели какво мисли за съдийството на двубоя между неговия клуб и Херта Берлин в събота. Холандецът, който не попадна в разширения тим на страната си за Евро 2012, бе изгонен за два жълти картона, а неговият тим загуби с 1:3. Това отприщи гнева на Бабел по адрес на главния рефер Торстен Кинхьофер и неговите помощници.

„Не знам, мисля, че реферът взима наркотици“, написа играчът, който по-рано през сезона използва „Туитър“, за да заяви, че Хофенхайм са „средняци“ след поражението с 1:7 от Байерн Мюнхен.

През януари миналата година, докато още играеше на Анфийлд, Бабел беше глобен с 10 хил. паунда от английската Футболна асоциация за това, че пусна линк към снимка на съдията Хауърд Уеб, на която арбитърът носи фланелка на Манчестър Юнайтед. Освен това юношата на Аякс придружи снимката и със следния коментар: „А те го наричат един от най-добрите рефери. Това е смешно.“