Интересно изказване направи нападателят на Хофенхайм Райън Бабел след вчерашната загуба на своя тим със 7:1 от Байерн Мюнхен в среща от Бундеслигата. Юношата на Аякс нарече настоящия си клуб „средняшки“ и не изключи възможостта да си тръгне през лятото.

25-годишният холандец не смята, че германският тим е най-подходящото място за неговото развитие. „Мисля, че мога да подобря някои аспекти от моята игра, но е трудно да достигнеш пълния си потенциал в средняшки отбор“, каза бившият играч на Ливърпул. „В момента съм щастлив тук. Те ми предлагат всичко, от което имам нужда. Имам още доста какво да свърша тук, а и сме си поставили няколко цели през този сезон, които ще се опитаме да изпълним. Надявам се да го направим преди да дойде време да мисля за бъдещето си“, добави Бабел.

„Разбира се, преди бях свикнал да печеля всеки мач. Аякс и Ливърпул побеждаваха в 80 процента от своите срещи. Сега съм в по-различна ситуация. Тук става дума за оцеляване и понякога е много трудно. Срещу Байерн задачата ни бе непосилна, защото още рано в двубоя губехме с 3 гола. Ние сме много млад отбор и не беше трудно да се види как увереността на всички просто се срути“, завърши холандският футболист.