Състоянието на колабиралия футболист Клив Кларк от английския отбор Лестър Сити е стабилно, съобщиха от пресслужбата на клуба.

Кларк, съотборник на Радостин Кишишев, колабира в съблекалнята на почивката на мача за „Карлинг къп” между Лестър и Нотингам Форест. Във вторник вечерта той постъпи в болница, където е под медицинско наблюдение.

"Когато Клив колабира в съблекалнята, всички бяха потресени. В този момент целият клуб подкрепя него и семейството му. Искам да благодаря на Нотингам Форест, че се съгласиха да прекратим мача. Изказвам съжалението си пред феновете, че двубоят нямаше как да бъде довършен. Надявам се, че разбират, че това е труден момент за всички. Не сме запознати Клив да е имал такива проблеми, докато е бил в Съндърланд", заяви Тим Дейвис, изпълнителен директор на Лестър.

Преди да бъде прекратен мача, Нотингам Форест водеше с 1:0 с гол на Агого в 31-та минута. Българският национал Радостин Кишишев бе резерва за Лестър и не се появи в игра.

Вчера футболистът на Севиля Антонио Пуерта почина след като по подобен начин колабира на терена и изпадна в изкуствена кома. В последните години случаите с умрели по този начин футболисти драстично нарастна.