Футболистът на Севиля Антонио Пуерта почина на 22-годишна възраст, след като по време на двубоя с Хетафе от първия кръг на Примера дивисион той колабира на терена.

Испанският национал се свлече на игрището в 31-вата минута на двубоя, но се съвзе и напусна терена ходейки, след което отново колабира в съблекалнята и бе приет в болницата Вирген дел Росио. (видео) По-късно стана ясно, че футболистът е в състояние на изкуствена кома. Установено бе, че Пуерта е получил сърдечен удар.

Антонио Хосе Пуерта Перес е роден на 26 ноември 1984 година в Севиля, като започва кариерата си в юношеската школа на едноименния местен тим, а през 2004 година полузащитникът става част от представителния отбор.

Пуерта има един записан мач в националния отбор на Испания и е бил участник в младежките гарнитури на страната.

През последните два сезона играчът спечели Купата на УЕФА, по веднъж е вдигал Суперкупата на Европа, Купата на Испания и Суперкупата на Испания.

Тази вечер Севиля трябва гостува на АЕК в Атина в мач от третия предварителен кръг на Шампионската лига, очаква се мачът да бъдет отложен.

През януари 2004 година унгарският национал Миклош Фехер почина на терена след сърдечен удар по време на мач на неговия Бенфика. Само седем месеца по-късно Марк Вивиен Фо колабира на терена и загина в двубой на националния отбор на Камерун на турнира за Купата на конфедерациите във Франция