Двубоят от втория кръг на турнира за Карлинг Къп между Форест и Лестър бе прекратен на почивката при резултат 1:0 за домакините от Нотингам. Защитникът на гостите Клайв Кларк колабира в съблекалнята на отбора си и веднага бе откаран в болница.

Българският футболист на Лестър Радостин Кишишев започна като резерва и не успя да запише участие през първата част.

Двата клуба се споразумяха мачът да бъде прекратен и отложен. „Клайв е много сериозно болен”, заяви изпълнителният директор на Лестър Тим Дейвис.

„Откараха го с линейка в болницата и по пътя към медицинското заведение той каза няколко думи. Нашите мисли са с Клайв и семейството му. Искам да благодаря на Нотингам Форест, че реагираха толкова бързо и се съгласиха да прекратим срещата”, каза още Дейвис.

„Човешкият живот е много по-важен от футбола. Веднага щом разбрахме, колко сериозно е състоянието на Клайв казахме на съдията да прекрати мача”, обясни шефът на Форест Марк Артър.

27-годишният Кларк бе приет в спешното отделение. Лекарите съобщиха, че е защитникът е в съзнание, разкрива BBC.

Това е втори случай футболист на колабира в последните три дни. В неделя играчът на Севиля Антонио Пуерта се свлече на игрището в 31-вата минута на двубоя срещу Хетафе. Испанският национал се съвзе и напусна терена ходейки, след което отново колабира в съблекалнята и бе приет в болницата Вирген дел Росио. По-късно стана ясно, че футболистът е в състояние на изкуствена кома. Установено бе, че Пуерта е получил сърдечен удар. 22-годишният Пуерта почина по-рано днес.